Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 66 km

Gemeente sluit woning na vondst harddrugs

Toegevoegd: 15-01-2019, 20.15 uur
Gemeente sluit woning na vondst harddrugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SCHERPENISSE - De gemeente sluit een pand aan de Geertruidaweg in Scherpenisse voor de duur van drie maanden na het aantreffen van 129 XTC-pillen. Ook trof de politie tijdens de inval bijna 119 gram drugs aan.


Op 30 oktober afgelopen jaar heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Geertruidaweg. Tijdens de inval is er een aanzienlijke hoeveelheid hard- en softdrugs in de woning aangetroffen. Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde heeft op 26 november 2018 aangegeven voornemens te zijn de woning voor drie maanden te sluiten. De burgemeester heeft op 9 januari 2019 definitief besloten om de woning voor drie maanden te sluiten.

Op basis van het Damoclesbeleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond. Tijdens de inval zijn er in totaal 129 XTC pillen aangetroffen die indicatief positief getest zijn op MDMA. Ook is uit indicatieve testen gebleken dat er 1 gram cocaïne en 54 gram heroïne aanwezig was in de woning. Tevens trof de politie 118,9 gram hennep aan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (18-1-2019 om 17:10)
3 maanden, in het voorjaar komen de bloemetjes weer in bloei..? De huurder is toch verantwoordelijk voor wat deze uitspookt, waarom een pand sluiten? Pak de overtreder harder aan!!
Vlissinger (18-1-2019 om 09:10)
Hopelijk gaat het om een koopwoning en is de eigenaar uit huis gezet. Als het een particuliere huur-woning is, zal ook de verhuurder de dupe hiervan zijn terwijl hij/zij er wellicht niets van af wist?
wim (17-1-2019 om 07:10)
Prima werk van de burgemeester om pand te sluiten gedurende drie maanden van mij mag het drie jaar worden
Cookie-instellingen beheren