Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Vrouw op strand aangevallen door honden

Toegevoegd: 22-01-2019, 18.52 uur
Vrouw op strand aangevallen door honden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Op het strand bij Zoutelande is maandagmiddag een inwoonster van de gemeente Veere gewond geraakt door een aanval van vier loslopende honden. Dat meldt de politie.


Volgens de politie vond het voorval rond 17.00 uur plaats ter hoogte van overgang Duinstraatje. De vrouw is gewond geraakt aan haar hand en haar hond heeft eveneens bijtwonden opgelopen. De vrouw heeft zich onder behandeling van de huisarts moeten stellen. Haar hond is nog onder behandeling van de dierenarts.

Volgens de politie waren de aanvallende honden vermoedelijk van een bull terrier-achtige soort. Ze hoorden waarschijnlijk bij een Belgische man en vrouw die wellicht in Zoutelande verblijven. De man was kaal en had donkere kleding aan. Van de vrouw is alleen bekend dat zij lang steil donker haar had.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T (31-1-2019 om 01:47)
De ene reactie, is nog dommer dan de andere! Ongelofelijk wat een onzin er hier wordt getypt.
Han (29-1-2019 om 21:22)
@T Moes, Ik ben de trotse bezitter van een 10 jaar oude pitbull. Deze is keurig opgevoed en gesocialiseerd. Wat ik vaak zie is dat juist het kleine grut niet is opgevoed, en dat dit soort opgefokte ratten juist problemen op zich afroepen. De meeste eigenaren met kleine honden lachen hierom, sommigen vinden het zelfs schattig. En dan gek vinden dat deze ratten aangevallen worden. Mijn pitbull zit altijd keurig aangelijnd, kleine loslopende honden die ruzie komen zoeken jaag ik weg. Lukt dat niet dan krijgen ze vliegles. Een pitbull is geen hond voor beginners, en vergt een goede opvoeding, dan is er geen lievere en betrouwbaardere hond te bedenken.
Vogeltje (26-1-2019 om 21:33)
@Zelf hondenbezitter, jij hebt overduidelijk het verhaal NIET gevolgd. Die vrouw werd gebeten toen ze haar hond wilde beschermen. Ze moest het op een lopen zetten voor deze VIER honden!! SAMEN MET HAAR HOND! Dus als dit incident bekend wordt dan zoekt ze sensatie?! Hoe komt het in godsnaam in je hoofd om ook maar te insinueren dat deze dame paniek en compensatie zoekt?! Als je ook maar een beetje hersenen had dan had je verder gelezen dan je neus lang is in plaats van iets afschuwelijks te roepen naar aanleiding van dit incident. Schaam je eigen diep!!!!!
T. moes (26-1-2019 om 20:19)
Wat kan ik kwaad worden om de te lakse reacties van mensen die ongetwijfeld een bull terriër hebben. ook ik ben 2 x slachtoffers geworden van een hond van dit ras. En beide eigenaren vertelden mij nadat 1 x mijn hond bijna dood was gebeten en ik 1 x flink te grazen was genomen "oh dat doet hij normaal nooit, hij is altijd zo lief" Deze honden zijn normaal gefokt om te functioneren in stierengevechten. Mensen begrijp dan toch dat dit soort rassen niet thuis horen, en waarom geen blijvend muilkorfverbod op stranden en in bossen etc? Waarom moeten anderen als kleine kinderen en kleine honden altijd weer de dupe zijn. Van mij mogen die beesten die in de fout gaan meteen worden afgeschoten.
Dierenvriend (25-1-2019 om 19:38)
Je moet je als hondenbezitter steeds realiseren dat bepaalde rassen vreemd kunnen reageren op mensen of andere honden en je dus altijd je hond onder controle moet hebben, in geval dat deze gevaar zou kunnen veroorzaken voor anderen. Ik heb het zelf eens meegemaakt op het strand in Breskens, toen kwam een dobberman op ons afgerend die daarna grommend een aantal rondjes rond ons maakte. Toen ik de eigenaar - die sterk overeenkomt met de beschrijving van dit incident in Zoutelande, ook Belgen - zag, vroeg ik of hij de hond alsjeblieft wilde terugroepen, de enige reactie was: "Hij doet toch niets?". Enkel toen ik dreigde meteen 112 te bellen, riep hij de hond terug. Dat is het beste advies dat ik kan geven als zo'n situatie zich voordoet.
Jan (25-1-2019 om 17:39)
@anoniem. Wat een hersenloze opmerking om alle pitbulls over een kam te scheren. Pitbulls zijn zeer betrouwbare en sociale honden MITS correct opgevoed en gesocialiseerd met andere honden. Dit geldt voor elk ander ras. Ik zie direct als iemand met een hond loopt of diegene zijn hond aankan / opgevoed heeft. Mijn honden pitbull en Mechelse herder zijn prima gesocialiseerd en opgevoed. Mijn ervaring is dat juist het kleine grut niet is opgevoed!! Kun je je hond niet de baas, houd hem of haar dan beslist aan de riem. Ook op een strand / bos. Je reactie is erg generaliserend en kortzichtig.
Cookie-instellingen beheren