Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Schip vastgelopen op Westerschelde

Toegevoegd: 23-01-2019, 09.53 uur - Update: 26-01-2019, 11.08 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Op de Westerschelde is woensdagochtend een schip vastgelopen. Dat gebeurde tijdens afgaand tij. Het schip ligt nog vast.


De stranding vond omstreeks 07.55 uur plaats op de Plaat van Breskens in het Vaarwater langs Hoofdplaat, ter hoogte van het Magereind. Het gaat om het 67 meter lange en 8 meter brede schip ‘Rio 4’, varend onder Nederlandse vlag.

De KNRM-reddingboot Zeemanshoop van het station in Breskens was snel ter plekke. Later kwamen ook een sleepboot, een politievaartuig en een vaartuig van Rijkswaterstaat ter plekke. Rond het middaguur, toen het water weer wat hoger stond, kwam het schip weer los.

Over de oorzaak van de stranding is nog niets bekend. De politie heeft laten weten hier onderzoek naar te doen.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren