Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Hond zakt door ijs Otheense Kreek Terneuzen

Toegevoegd: 23-01-2019, 17.21 uur
Hond zakt door ijs Otheense Kreek Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij de Otheense Kreek in Terneuzen is woensdagmiddag een hond door het ijs gezakt. Het dier kon op tijd worden gered.

Nadat de hond rond 13.00 uur door het ijs was gezakt, werden zowel de brandweerduikers van Terneuzen als de Axelse brandweer met een bootje naar de Noteneeweg gestuurd. Nog voordat de brandweer ter plekke was, was de viervoeter echter reeds op het droge.

Met behulp van een bootje van een omwonende heeft een politieman de labrador, die volgens de eigenaar plotseling het ijs oprende, uit het water gehaald. Voor zover bekend maakt de hond het goed.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (24-1-2019 om 11:19)
o arme hond het had erger kunnen aflopen mensen houd je honden aangelijnd is zo gevaarlijk de honden op het ijs hoop dat de hond het goed maakt gelukkig was de politie er en de buurman met een bootje trots op de redders
EM (24-1-2019 om 06:58)
Wat mij betreft mag deze agent een lintje krijgen ,en de eigenaar een bon omdat honden aangelijnt dienen te zijn .
Thera (24-1-2019 om 00:19)
Gelukkig goed afgelopen. In mijn woonplaats is recent een hond overleden in soortgelijke situatie, ik hoop dat hondenbezitters realiseren dat een hond ander denkvermogen -denkwijze heeft.
Joke Stoutjesdijk (23-1-2019 om 21:31)
wat fijn dat het zo goed is afgelopen , en dat iedereen weer klaar stond om te helpen , bedankt .
k (23-1-2019 om 18:43)
hoor je daar je hond niet aangelijnd te houden? ik vind eigenaar aansprakelijk stellen voor de gemaakte kosten handigheid is niet te koop blijkt ook hier weer