Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Slechts één brandstichting Terneuzen bewezen

Toegevoegd: 24-01-2019, 17.09 uur
Slechts één brandstichting Terneuzen bewezen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Van de vier branden en een poging om een auto in de brand te steken, waarvoor de 44-jarige Terneuzenaar G. R. vijf jaar cel tegen zich hoorde eisen, heeft de rechtbank in Middelburg 'slechts' één brandstichting bewezen geacht. Daarvoor kreeg R. acht maanden cel opgelegd.

De brandstichtingen en de poging vonden plaats in de avond van 23 september 2018. Relatief kort na elkaar stonden in Terneuzen een parasol, een stoel en een deur in de brand. Dit alles binnen een straal van 200 meter van waar R. woonde. R. werd eerder veroordeeld voor een reeks branden in zijn toenmalige woonplaats Oosterland.

Alleen voor het in de brand steken van de parasol kon het bewijs worden geleverd omdat R. op camerabeelden was te zien. Dat hij had geprobeerd een auto in brand te steken vond de rechtbank niet bewezen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750