Stereo's in beslag genomen vanwege overlast

Toegevoegd: 25-01-2019, 11.19 uur

De inbeslagname vond plaats op basis van de zogeheten 'aso-wet'.
De inbeslagname vond plaats op basis van de zogeheten 'aso-wet'.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - In Zierikzee heeft de politie gisteren samen met handhaving van de gemeente bij iemand allerlei spullen in beslag genomen vanwege aanhoudende geluidsoverlast. Het ging onder meer om stereo-installaties en boxen.

Volgens wijkagent Douwe de Vries, die als werkgebied Schouwen-Duiveland heeft, vond de inbeslagname plaats op last van de Schouwse burgemeester Gerard Rabelink. De eigenaar van de in beslag genomen goederen zou al langere tijd regelmatig voor geluidsoverlast zorgen. Hierover waren volgens De Vries vele klachten binnengekomen.

De inbeslagname vond plaats op basis van de Wet aanpak woonoverlast (Waw), ook wel de aso-wet genoemd. Aan de hand van deze wet kunnen burgemeesters zogeheten gedragsaanwijzingen opleggen aan inwoners die langdurig voor veel overlast zorgen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (27-1-2019 om 19:07)
Ik vindt het vervelend voor deze persoon, zijn duur betaalde stereo ontnomen.. waar ik in de zomer altijd behoorlijk last van heb is van Turks Nederlandse jochies die volume 90 aan hebben in te dure cabrio’s, geldt de wet Waw hier ook voor?
mikel (26-1-2019 om 15:30)
flauw hoor
Davida (25-1-2019 om 21:56)
Dat is vast die aso die van ons dorp is vertrokken. Zijn buren werden ook gek van hem.
Bram (25-1-2019 om 19:21)
Geef die aso maar een container ergens in een weiland Dan kan ie zoveel herrie maken als ie wil zonder andere lastig te vallen
Goed gedaan (25-1-2019 om 16:56)
Goed gedaan! Wat een ellende om verplicht naar het volume van je buren te moeten luisteren. Ik heb zelf ook erg rumoerige buren, kan me de geruststelling van die buurt goed voorstellen dat deze actie nu is ondernomen.
will (25-1-2019 om 15:57)
Kunnen die Burgermeester en de wijkagent overgeplaatst worden naar Vlissingen Want hier rijden dagelijks auto`s rond met geluid overlast, zo te horen hebben die allemaal een drumstel in de auto.