www.hvzeeland.nl

Keurmerk Veilig Ondernemen Zierikzee

Toegevoegd: 28-01-2019, 11.53 uur

Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De ondernemersvereniging ‘InZzee’ van de binnenstad Zierikzee heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Winkelgebieden gekregen. Dat gebeurde vandaag bij het sluiten van een nieuw convenant voor samenwerking tussen de ondernemers, de gemeente, de politie en de brandweer.

Volgens de gemeente gaat het in de Zierikzeese binnenstad in vergelijking met andere winkelgebieden heel goed. “De percentages van criminaliteit, vandalisme en overlast zijn laag en de binnenstad heeft een hoog kwaliteitsniveau als het gaat om onderhoud en netheid”, zo zegt de gemeente.

De gemeente wil samen met de winkeliers nog wel werken aan voorlichting en preventie, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid en winkeldiefstal. Ook zal nog worden gekeken naar verkeersaspecten zoals goede bebording en het zorgen voor voldoende fietsenstallingen.

Het nu toegekende keurmerk draagt volgens Schouwen-Duiveland bij aan het imago van Zierikzee. “Onderzoek laat tevens zien dat winkelgebieden die volgens de KVO-methodiek samenwerken, zowel subjectief als objectief, veiliger worden. In winkelgebieden en bedrijventerreinen met een KVO daalt de criminaliteit en stijgt het veiligheidsgevoel van ondernemers, medewerkers en klanten”, aldus de gemeente.