Lekkage Nieuwdorp gestopt

Toegevoegd: 01-02-2019, 16.47 uur

De lekkage bij het bedrijf in Nieuwdorp.
De lekkage bij het bedrijf in Nieuwdorp.
1
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWDORP - De lekkage bij het bedrijf Volpak in Nieuwdorp is verholpen. Dat laat de Veiligheidsregio weten. Er is geen gevaar geweest voor de omgeving.

De lekkage werd begin van de middag ontdekt en is tijdens laad- en loswerkzaamheden ontstaan. Een sprinkler van het bedrijf werd ingezet om te voorkomen dat het gas zich verspreidde. De vrijgekomen stof uit de container betrof butadieen. Een stof met een zeer lage geurdrempel wat ook voor meldingen van tankoverlast zorgde. Zestig mensen zijn uit voorzorg naar veilig gebied gebracht. Het ging om veertig mensen van nabijgelegen schepen en twintig mensen uit een naastgelegen bedrijf.

Om 15.15 uur was er geen uitstroom meer van gas. Rond 16.00 uur liet de Veiligheidsregio weten dat uit metingen is gebleken dat de concentraties butadieen ruim onder de vastgestelde voorlichtingsgrenswaarden zijn gebleven. Er zijn geen risico’s voor de omgeving geweest. Door de lage geurdrempel is de stof wel tot circa 17 kilometer afstand te ruiken geweest. Bij het voorval raakte niemand gewond.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750