www.hvzeeland.nl

Acht jaar cel geëist voor brute overval Breskens

Toegevoegd: 06-02-2019, 19.31 uur - Update: 06-02-2019, 21.36 uur

Acht jaar cel geëist voor brute overval Breskens
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 28-jarige P. M. uit Terneuzen en de 36-jarige O. A. is woensdag voor de rechtbank in Middelburg elk acht jaar cel geëist. De twee worden ervan verdacht in de avond van 20 december 2017 een woning aan de Slikkenburgseweg in Breskens te hebben overvallen.

Bij de overval werd de bewoner door twee mannen mishandeld toen hij met zijn auto thuiskwam. In de woning werd zijn vrouw met een vuurwapen bedreigd en mishandeld. Hun twee kinderen hadden zich verstopt. De overvallers verlieten de woning met wat geld en een horloge en dwongen de gewonde man 6.500 euro af te geven.

Schoten
Doordat op enig moment één van de kinderen 112 kon bellen, werd de politie gealarmeerd. Toen die bij de woning aankwam, stoven de twee overvallers met de auto van het slachtoffer door het hek en ramden ze een politiewagen. De politie loste hierop enkele schoten en M. kon kort daarna (gewond) worden aangehouden. Hij heeft erkend betrokken te zijn geweest bij de overval.

A. wist te ontkomen, maar werd later in Uden aangehouden. A. ontkent ook maar iets met de overval te maken te hebben gehad. Hij verbleef naar eigen zeggen die periode zeker niet in Breskens en de kleding die later werd aangetroffen was dan wel van hem, maar zou door zijn huisbaas uit een vorige woonruimte in Nieuwvliet zijn meegenomen. De kleding zou M. hebben aangehad tijdens de overval. Een petje dat eveneens van hem was, vertoonde bloedsporen en twee gaten in het petje vertoonden kruitsporen en waren veroorzaakt door politiekogels.

Beide mannen zijn bekenden van justitie. Uitspraak over twee weken.