Weerbericht:
Wisselend bewolkt en soms wat lichte (mot)regen. Vanmiddag veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Locomotief ontspoord bij Nieuwdorp

Toegevoegd: 07-02-2019, 08.53 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Op het rangeerterrein van de Sloelijn in Nieuwdorp is donderdagochtend een locomotief ontspoord. Er is niemand gewond geraakt.


De locomotief, waaraan geen wagons zaten gekoppeld, liep rond 07.00 uur uit de rails op een doodlopend stukje spoor op het terrein tussen de Europaweg-Oost en de Luxemburgweg. De brandweer rukte met twee voertuigen uit en heeft ter plekke met wat schuim geblust. Veel meer hoefden de brandweerlieden niet te doen.

Het incident is inmiddels overgedragen aan de afdeling Incidentbestrijding van ProRail. Zij is momenteel bezig om een plan te maken om de 47 ton wegende rangeerlocomotief weer op de rails te krijgen. Volgens de politie was het treinverkeer ter plekke enige tijd stilgelegd maar kon dit rond 08.15 uur weer worden hervat.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren