www.hvzeeland.nl

Agenten onwel bij incident gevaarlijke stof Sluiskil

Toegevoegd: 07-02-2019, 12.50 uur - Update: 07-02-2019, 13.57 uur

Agenten onwel bij incident gevaarlijke stof Sluiskil
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - In de Stroodorpestraat in Sluiskil zijn donderdagochtend twee agenten onwel geworden toen zij onderzoek deden. De brandweer heeft de locatie inmiddels veilig verklaard.

In opdracht van de rechter-commissaris waren politie-agenten naar de Stroodorpsestraat gegaan om daar onderzoek te doen in één of meerdere loodsen. Toen agenten ter plekke een container openden, werden twee van hen onwel. Hierop werd rond 11.45 uur alarm geslagen.

De melding van het incident kwam rond 11.45 uur binnen. Twee brandweerwagens en een ambulanceteam werden ter plekke gestuurd. De brandweer deed metingen en de agenten werden door de ambulancedienst nagekeken en behandeld.

Uiteindelijk werden geen verhoogde waardes gemeten. Volgens de politie zijn de agenten vermoedelijk onwel geworden door een reinigingsmiddel waarmee vaten worden schoongemaakt. Mede vanwege de harde wind werd een ruime afzetting gemaakt. De straat was tot circa 13.45 uur dicht tussen de kruising met de Visartstraat en die met de Louisastraat en de Kanaalweg.