Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlammen uit schoorsteen Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 07-02-2019, 22.45 uur
De situatie bleek uiteindelijk mee te vallen.
De situatie bleek uiteindelijk mee te vallen.
© Foto: Brandweer Burgh-Haamstede
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De brandweer is donderdag aan het einde van de middag uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand in Burgh-Haamstede.


Een passant zag kort na vijf uur dat er vlammen uit de schoorsteen van een woning aan de Hogeweg kwamen. Deze waarschuwde vervolgens de bewoonster waarop deze op haar beurt de kachel direct sloot. Vervolgens werd de brandweer ter plekke gestuurd. Toen de blusploeg van Burgh-Haamstede arriveerde, waren er geen vlammen meer te zien.

Nadat de kachel was leeggehaald is een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Met behulp van de ladderwagen van de Middelburgse post Stromenweg is de afvoerpijp vanaf boven geïnspecteerd. Bovenin bleek wat rommel te liggen welke had gebrand. Er hoefde niet geveegd of geblust te worden. De bewoonster is geadviseerd een gespecialiseerd bedrijf langs te laten komen om het geheel nog eens te laten controleren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750