www.hvzeeland.nl

Dronken automobiliste richt schade aan

Toegevoegd: 10-02-2019, 13.00 uur

Dronken automobiliste richt schade aan
Door: Roland de Jong

GOES - Een dronken automobiliste heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Goes op verschillende plaatsen schade veroorzaakt. Haar rijbewijs is ingenomen.

Surveillerende politiebikers stonden rond 04.30 uur bij de rotonde op de kruising van de Piet Heinstraat met de M.A. de Ruijterstraat toen zij een auto zagen naderen die geen verlichting voerde. De auto had zichtbare schade en op de rotonde Admiraalsplein reed de auto verschillende keren de verhoging op.

Toen de auto vervolgens de Piet Heinstraat inreed, zagen de agenten dat het voertuig de stoep meepakte. Vervolgens zagen ze vonken vanonder de auto komen. Dit bleek te komen doordat er een voorwerp onder het voertuig werd meegesleept.

De agenten wisten de bestuurster staande te houden en toen bleek dat onder de auto een verkeerspaaltje lag. Achter het stuur bleek een 27-jarige vrouw te hebben gezeten. Nadat een eerste blaastest op straat een alcoholindicatie gaf, werd de vrouw overgebracht naar het politiebureau in Goes. Op het bureau blies de vrouw op de ademanalyse-apparatuur een waarde van 415 U/gl. Hierop werd haar rijbewijs ingenomen.

Even later kwam bij de politie een melding binnen dat in de Zuidvlietstraat een auto met schade stond. Deze geparkeerde auto bleek te zijn geraakt door een ander voertuig. Van dit voertuig bleken ook brokstukken te zijn achtergebleven. Uiteindelijk bleken deze afkomstig te zijn van de auto van de aangehouden vrouw. Ze had dus onderweg naar de rotonde ook nog een geparkeerde auto geramd. De aangerichte schade zal op de vrouw worden verhaald.