Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuiden kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie rijdt bijna 200 bij achtervolging op A58

Toegevoegd: 10-02-2019, 13.54 uur
Politie rijdt bijna 200 bij achtervolging op A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond en vannacht met hoge snelheid twee verschillende automobilisten achtervolgd. Eén van hen bleek te veel alcohol gedronken te hebben.


Tijdens een surveillance in een onopvallend voertuig zag een agent rond 19.30 uur op de Deltaweg bij Goes een auto rijden welke hij aan de kant wilde zetten voor een controle. Tegelijkertijd zag hij echter dat de auto achter hem wel erg dicht op de kofferbak van de onopvallende dienstauto reed.

Toen de agent aanstalten maakte om de auto voor hem in te halen, trok zijn ‘achtervolger’ ineens het gas open en ging deze er met 190 kilometer per uur vandoor. De agent besloot dan dit voertuig maar te volgen en hierbij werd de automobilist geklokt toen hij (na wettelijke correctie) 177 kilometer per uur reed waar 120 de limiet is. Het rijbewijs van de 32-jarige Goesenaar werd hierop ingenomen. De man verklaarde niet goed te hebben nagedacht over zijn gedrag.

Een tweede hardrijder werd vannacht aan de kant gezet op de Prins Hendrikweg bij Vlissingen. Hier ging echter wel een achtervolging vooraf waarbij snelheden werden gehaald van bijna 200 kilometer per uur. Agenten reden rond 02.15 uur op de A58 bij Goes toen een auto hen met hoge snelheid inhaalde.

De politie zette de achtervolging in en door de geijkte snelheidsmeter in de politieauto werd de 195 kilometer per uur aangetikt. Toen de agenten de auto uiteindelijk in Vlissingen aan de kant konden zetten, bleek de auto te zijn bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Heinkenszand.

De vrouw blies bij een blaastest een A-indicatie (vermoeden van alcoholgebruik) en moest daarom mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ze blies vervolgens een waarde van 395 Ug/l. Voor deze overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt. Na correctie bleek de vrouw 49 kilometer per uur te hard te hebben gereden op de snelweg. Hiervoor zal ze ook worden beboet. Had ze 50 kilometer per uur te hard gereden, dan was de vrouw haar rijbewijs kwijt geweest.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (28-2-2019 om 09:04)
Wil je je verhaal hier eens doen Jan ? Klinkt alsof er iets heel ergs aan de hand is (geweest). Of juist niet ?
Hans (15-2-2019 om 12:07)
Er staat alleen maar dat de Politie 195 heeft aangetikt om bij te komen. Betekend niet automatisch dat de bestuurster dat ook heeft gereden. Maar poeh poeh de politie moet wel doodsangsten hebben uitgestaan met zulke snelheden op een lege A58..... Voor de alcohol overigens minder begrip!
E Bruins (13-2-2019 om 18:23)
Ik zie al dat het allemaal brave mensen zijn die hier hebben gereageerd. Daar ben ik dan weer trots op :)
Jan (11-2-2019 om 11:04)
Ik schaam me gewoon Nederlander te zijn, wat een waardeloos politie systeem hebben we hier, ik ben alles kwijt werkloos geen rijbewijs meer en kosten die de spuigaten uit lopen. Ik heb dokters verklaring voor thc maar mag nooit meer in auto zitten van cbr en onze politie. Nog nooit geen a tje geblazen zelden gedronken maar uitgereden en dit iedere dag wel een paar die krijgen een beloning van paar honderd euro en mogen de zelfde dag nog verder rijden! Bespottelijk dienstbaar en waakzaam jaja voor de roverheid maar totaal niet voor de burger om bang van te worden wat onze politie is een heeel eng corrupt zooitje
395 U/gl + 200 km/u nog geen invordering !!!??? (11-2-2019 om 06:25)
"dan was ze gaar rijbewijs kwijt geweest" allemachtig, waren haar overtredingen dan niet ernstig genoeg ? rillingen van walging over het wederom falen van justitie en de wet lopen over mijn rug. geen wonder dat niemand zich nog aan de wet wil gaan houden als dit allemaal maar kan. een grove lompe bewuste schoffering van de wel nuchtere weggebruikers is het en niets anders. respect -100
Jay (11-2-2019 om 00:22)
Een top van 195 in een traject meting hoeft geen inname rijbewijs te zijn. Hier is dus uitgegaan van een gemiddelde over langere afstand waardoor men dus uitkomt op 49 te snel. De politie zal bijna nooit bekeuren op de hoogste snelheid als er al een traject meting gestart is. En een artikel 5 is hier niet op zijn plaats aangezien er nergens iets op te maken is over een gevaarszetting voor andere weggebruikers.