www.hvzeeland.nl

Politie rijdt bijna 200 bij achtervolging op A58

Toegevoegd: 10-02-2019, 13.54 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond en vannacht met hoge snelheid twee verschillende automobilisten achtervolgd. Eén van hen bleek te veel alcohol gedronken te hebben.

Tijdens een surveillance in een onopvallend voertuig zag een agent rond 19.30 uur op de Deltaweg bij Goes een auto rijden welke hij aan de kant wilde zetten voor een controle. Tegelijkertijd zag hij echter dat de auto achter hem wel erg dicht op de kofferbak van de onopvallende dienstauto reed.

Toen de agent aanstalten maakte om de auto voor hem in te halen, trok zijn ‘achtervolger’ ineens het gas open en ging deze er met 190 kilometer per uur vandoor. De agent besloot dan dit voertuig maar te volgen en hierbij werd de automobilist geklokt toen hij (na wettelijke correctie) 177 kilometer per uur reed waar 120 de limiet is. Het rijbewijs van de 32-jarige Goesenaar werd hierop ingenomen. De man verklaarde niet goed te hebben nagedacht over zijn gedrag.

Een tweede hardrijder werd vannacht aan de kant gezet op de Prins Hendrikweg bij Vlissingen. Hier ging echter wel een achtervolging vooraf waarbij snelheden werden gehaald van bijna 200 kilometer per uur. Agenten reden rond 02.15 uur op de A58 bij Goes toen een auto hen met hoge snelheid inhaalde.

De politie zette de achtervolging in en door de geijkte snelheidsmeter in de politieauto werd de 195 kilometer per uur aangetikt. Toen de agenten de auto uiteindelijk in Vlissingen aan de kant konden zetten, bleek de auto te zijn bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Heinkenszand.

De vrouw blies bij een blaastest een A-indicatie (vermoeden van alcoholgebruik) en moest daarom mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ze blies vervolgens een waarde van 395 Ug/l. Voor deze overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt. Na correctie bleek de vrouw 49 kilometer per uur te hard te hebben gereden op de snelweg. Hiervoor zal ze ook worden beboet. Had ze 50 kilometer per uur te hard gereden, dan was de vrouw haar rijbewijs kwijt geweest.