Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

325 Euro boete voor man die van dijk reed

Toegevoegd: 10-02-2019, 16.32 uur
De automobilist bleef ongedeerd.
De automobilist bleef ongedeerd.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - De automobilist die zondagochtend bij Oud-Vossemeer van een dijk reed en vervolgens in het water belandde, had inderdaad te veel alcohol gedronken. Dat heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt.


De automobilist reed rond 11.10 uur ter hoogte van de flitspaal op de Oud-Vossemeersedijk (N656) van de weg. Volgens de politie gebeurde dat nadat de 25-jarige Thoolse automobilist had moeten afremmen. De auto reed via een hek het talud af om met de voorzijde te eindigen in een watergang.

In eerste instantie werden zowel de brandweer als de ambulancedienst en de politie opgeroepen, maar al snel bleek dat hulp van de brandweer niet nodig was. De bestuurder bleek bovendien niet gewond te zijn geraakt. Een ademtest op straat gaf een A-indicatie af: het vermoeden van alcoholgebruik. De twintiger werd meegenomen naar het politiebureau en daar blies de man een waarde van 230 Ug/l: voor hem als beginnend bestuurder bijna drie keer te veel.

Na overleg met de officier van justitie is de man een transactie aangeboden van 325 euro (plus 9 euro administratiekosten). Hij kreeg daarnaast een algeheel rijverbod van drie uur opgelegd. Bergingsbedrijf Van Eijck had de Renault Clio rond 12.45 uur getakeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (11-2-2019 om 10:50)
Ronduit bespottelijk!! Alcohol word meer dan gestimuleerd en iemand die een druppel thc in z'n mond laat vallen voor tal van redenen mag nooit meer auto rijden krijgt werkstraf en duizende euro's kosten aan cbr geen waarschuwing ongelukken doden nooit geen atje geblazen 16 jaar schade vrij en daar pakken ze direct het rijbewijs van af, veiligheid daar zorgt de politie voor jaja kijk maar in Frankrijk je zou bij dat mongolen korps zitten doodschamen moet je jezelf als polietagent bespottelijk!!!!!
Anoniempje (11-2-2019 om 09:13)
Gelijk een EMG cursus, 240taakstraf en 10.000 euro boete dan wel Kees!;)
Kees (11-2-2019 om 06:45)
Belachelijk dat je als twintigjarige een rijverbod van maar 3 uur opgelegd krijgt en een fooi vn 325 euro moet betalen. Zo leren ze het nooit!
Cookie-instellingen beheren