www.hvzeeland.nl

325 Euro boete voor man die van dijk reed

Toegevoegd: 10-02-2019, 16.32 uur

325 Euro boete voor man die van dijk reed
Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - De automobilist die zondagochtend bij Oud-Vossemeer van een dijk reed en vervolgens in het water belandde, had inderdaad te veel alcohol gedronken. Dat heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt.

De automobilist reed rond 11.10 uur ter hoogte van de flitspaal op de Oud-Vossemeersedijk (N656) van de weg. Volgens de politie gebeurde dat nadat de 25-jarige Thoolse automobilist had moeten afremmen. De auto reed via een hek het talud af om met de voorzijde te eindigen in een watergang.

In eerste instantie werden zowel de brandweer als de ambulancedienst en de politie opgeroepen, maar al snel bleek dat hulp van de brandweer niet nodig was. De bestuurder bleek bovendien niet gewond te zijn geraakt. Een ademtest op straat gaf een A-indicatie af: het vermoeden van alcoholgebruik. De twintiger werd meegenomen naar het politiebureau en daar blies de man een waarde van 230 Ug/l: voor hem als beginnend bestuurder bijna drie keer te veel.

Na overleg met de officier van justitie is de man een transactie aangeboden van 325 euro (plus 9 euro administratiekosten). Hij kreeg daarnaast een algeheel rijverbod van drie uur opgelegd. Bergingsbedrijf Van Eijck had de Renault Clio rond 12.45 uur getakeld.