Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Brandweer doet metingen na dode vogels

Toegevoegd: 13-02-2019, 22.17 uur
De brandweer bij de woning in Middelburg.
De brandweer bij de woning in Middelburg.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De brandweer heeft woensdagavond in een woning aan het Driewegenhof in Middelburg metingen verricht nadat de bewoner alarm had geslagen.


De man zat rond 20.10 uur op de bank in zijn woning toen twee van zijn vogels dood neer vielen. Hij belde gelijk met 112 en de brandweer is met spoed ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen.

Brandweerlieden hebben in de woning meerdere keren metingen verricht. Ook bij de buren heeft de brandweer in de woning gekeken. Er werden geen bijzonderheden gemeten. De brandweer keerde rond 21.50 uur weer terug naar de kazerne.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Antonio (15-2-2019 om 00:20)
@TT, Een brandweerkorps uit laten rukken kost idd centjes. Maar valt volledig in het niet bij de kosten van zorg. Ramen en deuren open zetten neemt niet het probleem weg. Ik zou zeggen, Strak opgemerkt. 2 vogels dood is zeker een reden om 112 te bellen.
Rico van h (14-2-2019 om 21:23)
Ik kan wel begrijpen dat de brandweer is ingeschakeld.. gelukkig was er niets aan de hand. Een CO metertje is inderdaad een goede oplossing maar op het moment dat je die niet heb en je ziet twee vogeltjes dood vallen zou ik misschien ook wel alarm slaan, of die ruimte in ieder geval niet binnen lopen
Marco (14-2-2019 om 14:49)
Vast een pan met anti-aanbaklaag 'droog' op het vuur gezet. Dat is funest voor vogels, maar mensen merken er weinig van. Arme beestjes...
TT (14-2-2019 om 08:48)
112 bellen....misschien een klein beetje een hysterische reactie toch ? Volgende keer eventueel ramen en deuren openzetten en zelf even op onderzoek gaan ? Voor alle zekerheid misschien zelfs zo'n koolmonoxide-meldertje aanschaffen, de kosten daarvan zijn een stuk lager dan een brandweerkorps laten uitrukken lijkt mij.
Cookie-instellingen beheren