Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Zwalkende bestuurder aangehouden op A58

Toegevoegd: 16-02-2019, 17.51 uur
Zwalkende bestuurder aangehouden op A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

KRABBENDIJKE - Afgelopen nacht is een 35-jarige man uit Hove (B) aangehouden op het Boerhaaveplein langs de A58 nadat hij betrapt is op het rijden onder invloed van drugs.


Na een melding over vreemd rijgedrag op de A58 nabij Krabbendijke wordt een politie-eenheid er op uitgestuurd. Agenten zien als snel een voertuig rijden die met wisselende snelheid (tussen de 40 en 110 km/u) twee rijbanen nodig heeft om vooruit te komen.

Optische- en geluidssignalen en een stopteken worden aangezet om de aandacht van de bestuurder te trekken. Deze is kennelijk zo in zichzelf gekeerd dat alle aandachtrekkerij aan hem voorbij gaat. Voor de veiligheid gaat de politieauto midden op de rijbaan rijden zodat achteropkomend verkeer niet kan passeren.

Voor knooppunt De Markiezaten rijdt de verdachte zijn auto tot in de assen vast in de berm. Daar wordt de man uit zijn voertuig geholpen. Deze is drijfnat van het zweet en zichtbaar in de war. Er komt geen zinnig woord uit. Een speekseltest slaat positief aan op cocaïne en THC. Gezien zijn toestand wordt een ambulance opgeroepen die de man voor onderzoek naar het ziekenhuis brengt.

In het ziekenhuis rollen twee zakken met gedroogde hennep en twee kleine gripzakjes met cocaïne uit zijn jaszak. De drugs is in beslag genomen. Na bloedafname voor een nauwkeurige alcohol- en drugstest is de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (16-2-2019 om 21:56)
En zoo iemand neemt dan deel aan het verkeer . Bizar .
Cookie-instellingen beheren