Positieve drugstesten bij controle Vlissingen

Toegevoegd: 17-02-2019, 10.18 uur

Positieve drugstesten bij controle Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Nieuwendijk in Vlissingen een grote verkeerscontrole gehouden.

Opvallend bij deze controle waren het aantal positieve speekseltesten voor verschillende soorten drugs. Er zijn drie processen-verbaal uitgereikt, elf bekeuringen uitgeschreven en er is één aanhouding verricht.

Zo werd er van iemand die op de fiets reed een speekseltest afgenomen. Hieruit kwam dat hij cocaïne had gebruik. Bij deze verdachte is een bloedproef afgenomen. Daarnaast waren en positieve speekseltesten bij twee automobilisten. Eén van hen testte positief op cannabis en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Van een andere bestuurder wees te test uit dat hij amfetamine had gebruikt. Deze bestuur was ook onder invloed van alcohol en had eveneens geen rijbewijs. Van beide verdachten is een bloedproef afgenomen.

Daarnaast werden er zes bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder fietsverlichting en werd er iemand op de bon geslingerd voor openbare dronkenschap. Twee anderen kregen een boete voor het drinken van alcohol op de openbare weg en iemand die de orde in een horecagelegenheid verstoorde kreeg ook een proces-verbaal.

Agenten die zagen dat iemand aan het bedelen was en gaven de man een boete. Tot slot werd er nog iemand aangehouden voor het beledigen van een politieagent.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dejoints (18-2-2019 om 12:27)
Vraag me af hoeveel mensen nog een rijbewijs hebben eind 2019
exportzeeuw (18-2-2019 om 09:39)
bekeuring op de fiets? dat vind ik wel erg ver gaan. zou het zo zijn dat deze persoon zwalkend over de weg rijdt door alcohol... oké... maar je ziet echt niet aan iemand op de fiets of hij cocaïne heeft gebruikt.
Klaas (17-2-2019 om 22:53)
@sam, je mag niet deelnemen onder invloed van drugs e.d.
Heh (17-2-2019 om 11:57)
Eindelijk weer eens wat positief nieuws uit m'n thuisstadje
Sam (17-2-2019 om 11:12)
Sinds wanneer mag je niet fietsen met drugs op?