Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Start trajectcontrole op Zeelandbrug

Toegevoegd: 24-10-2006, 23.08 uur
Door: Politie Zeeland

ZIERIKZEE - Vanaf vandaag wordt op de N256 op snelheid gecontroleerd met digitale camera’s die ook de gemiddelde snelheid kunnen controleren.

Over een afstand van negen kilometer zijn portalen met camera’s geplaatst die aan elkaar zijn gekoppeld waardoor het mogelijk is om puntmetingen of trajectmetingen uit te voeren. Dat maakt het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) bekend. Zeeland heeft met dit nieuwe controlemiddel de primeur. In combinatie met het eerder ingestelde inhaalverbod zal het systeem de verkeersveiligheid naar verwachting aanzienlijk verbeteren.


Controles zorgen ervoor dat mensen zich beter aan de snelheid houden. Dit verlaagt de kans op ongevallen aanzienlijk en draagt aantoonbaar bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid. De Zeelandbrug vormt een belangrijke (maar kwetsbare) verbinding tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Bij een eventueel ongeval is de brug niet of nauwelijks te gebruiken. Bovendien is de hulpverlening op de brug bijzonder lastig vanwege de beperkt beschikbare ruimte. Om die reden is het van groot belang dat de kans op ongevallen zo klein mogelijk is.

Digitale controle
Met de digitale camera’s kan zeven dagen per week en 24 uur per dag worden gecontroleerd. Er hoeven geen fotorolletjes gewisseld te worden en de verwerking van de bekeuringen verloopt vrijwel volledig geautomatiseerd. Wanneer het systeem aanstaat, is de pakkans 100%. Er is overigens geen flits te zien bij de controle. Weggebruikers weten dus niet of de apparatuur aanstaat en of er puntcontrole bij het portaal of trajectcontrole over langere afstand plaatsvindt.

Het voordeel van trajectcontrole is dat de snelheid niet op één punt wordt gemeten, maar dat het om de gemiddelde snelheid over een langere afstand gaat. Veel mensen vinden trajectcontrole om die reden eerlijker. Een voordeel voor de weggebruiker is dat het verkeersbeeld rustiger wordt omdat de onderlinge snelheidsverschillen kleiner worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren