Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

ISD geëist tegen 31-jarige Vlissinger

Toegevoegd: 19-02-2019, 20.48 uur
ISD geëist tegen 31-jarige Vlissinger
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 31-jarige C. R. uit Vlissingen is dinsdag voor enkele diefstallen, twee bedreigingen en een mishandeling de zogeheten ISD-maatregel (een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers) geëist.

Eind augustus zou R. de eigenaar van een café in Vlissingen een klap hebben gegeven omdat hij niet naar binnen mocht. Het café was al gesloten. Volgens R. had hij alleen maar gevraagd of de uitbater een vriend wilde roepen die nog binnen zat en had hij alleen maar geduwd.

Ook 18 oktober was een slechte dag voor R. Er werden wat winkeldiefstallen gepleegd, hij bedreigde iemand met twee messen en hij nam uit een eetcafé iemands portemonnee mee. Toen hij enkele dagen later Funtastic wilde binnengaan, werd hem de toegang geweigerd. Vervolgens zou hij de betreffende medewerkster flink hebben uitgescholden en bedreigd.

R. zit inmiddels al 136 dagen in voorarrest en de reclassering ziet geen andere oplossing dan hem de ISD-maatregel op te leggen. Zijn raadsman Martijn van der Want verzocht de rechtbank toch anders te oordelen en R. - mocht de rechter ook tot een ISD-maatregel komen, die dan voorwaardelijk op te leggen. “Er zijn alternatieven, hij heeft een prima begeleidster, een goede dagbesteding en hij is zeker geen kansarme veelpleger”, motiveerde hij zijn verzoek.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (19-2-2019 om 23:24)
Deze man komt echt over als een klein kind wat niet naar binnen mocht en zijn zin wilde doordrammen. Gezien zijn leeftijd en het gebruik van wapens en bedreiging om zijn zin als een klein kind door te drammen is de analyse overduidelijk. Een gevalletje antisociale persoonlijkheidstoornis. Deze mensen worden nooit echt volwassen en blijven primitieve agressieve methodes gebruiken in het leven om te krijgen wat ze willen hebben. Helaas is dit ook niet te genezen en blijven ze zichzelf voorliegen dat ze geweldig zijn ondanks dat ze wegens hun (voor normale mensen) gestoorde gedrag steeds mensen blijven lastig vallen om zo hun ego in stand te kunnen houden. Ze kunnen trouwens huilen als de beste als ze weten dat ze de lul zijn. In de rechtbank.