OM wil man jaar cel in vanwege drugshandel

Toegevoegd: 19-02-2019, 20.55 uur

OM wil man jaar cel in vanwege drugshandel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft dinsdag tegen de 51-jarige U. D. uit Poortvliet een celstraf van achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. D. wordt ervan verdacht te hebben gehandeld in hennep.

De drugshandel zou hebben plaatsgevonden in de periode van juni tot en met eind augustus vorig jaar. D. zou hebben gehandeld vanuit zijn auto. Hij kreeg dan een telefoontje 'of hij kon komen' en vervolgens vond ergens op Tholen de overdracht plaats.

Bij de politie kwam D. pas in beeld toen die werd getipt dat er door een 'op Michiel de Ruyter lijkend persoon' vanuit een auto werd gedeald. D. werd aangehouden en niet alleen in zijn auto maar ook in zijn woning werd het nodige aangetroffen: 129 XTC-pillen, twee kilo speed, zeven gram MDMA en een alarmpistool.

De aangetroffen pillen waren voornamelijk om zijn pijn te bestrijden, zo vertelde hij de rechters. Die twee kilo speed hadden bekenden bij hem 'geparkeerd'. D. zit inmiddels 179 dagen in voorarrest. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (20-2-2019 om 04:18)
Zozo, Michiel de Ruyter lookalike :-D slist ie nog altijd zo, die ouwe?