Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Overlastgever bedreigt agenten met dood

Toegevoegd: 20-02-2019, 13.45 uur
Overlastgever bedreigt agenten met dood
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OUDELANDE - In de nacht van dinsdag op woensdag is een bewoner van de Slagtweistraat in Oudelande in zijn woning aangehouden omdat hij politieagenten met de dood bedreigde.

Over de man waren al verschillende meldingen van geluidsoverlast binnengekomen. ’s Avonds laat zijn politieagenten bij de man geweest om muziekapparatuur in beslag te nemen. Er was met de man namelijk afgesproken dat dit zou gebeuren als er meer meldingen zouden binnenkomen.

De man was het niet eens met de inbeslagname. Hij werd erg boos en dreigde de aanwezige agenten dood te maken. Hierop is besloten om de man aan te houden. Hij werd vervolgens naar een politiecellencomplex gebracht. Hier zal de man worden gehoord.

Volgens de politie is er begrip voor dat mensen in een dergelijke situatie boos worden, maar is er geen begrip als dergelijke bedreigingen worden geüit. De politie: "Op een gegeven moment wordt de beslissing genomen om apparatuur in beslag te nemen, omdat de overlast te erg wordt. Als dat gebeurt dan doen agenten ook maar gewoon hun werk."

"De politie heeft er dan uiteraard begrip voor dat mensen dat niet leuk vinden, of zelfs boos worden. Maar de politie heeft er geen begrip voor als mensen agenten gaan bedreigen of dreigen geweld aan te doen. Dan ga je een grens over en dat accepteren we niet", zo legt een woordvoerder van de politie uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cocky (21-2-2019 om 08:39)
Deze meneer opsluiten in een cel en 2 dagen continu harde muziek laten luisteren met een flink aantal decibels! Misschien dat hij dan inziet wat anderen niet accepteren...
Jose (20-2-2019 om 20:42)
Ja-Ja@ ik begrijp Uw reactie niet. U heeft het over Woongoed Middelburg. Het artikel gaat over Oudelande.
Ja-Ja (20-2-2019 om 14:37)
Woongoed Middelburg verhuurd woningen. Ga je daar wonen dan krijg je allemaal regels op elk gebied. Zoals geluidsoverlast ,tuin opruimen, niet maar bij bouwen,honden overlast,bij laminaat goede ondervloer.Foute Vuurkorf en barbeque.Drumstel in kamer Enz. Woongoed Middelburg zegt,"Bel de Politie"en ze doen zelf niets Mensen die lak aan de regels hebben zijn vaak probleem figuren.Komen van ander wijken of instanties.En worden geholpen door vele instanties. Woongoed Middelburg moet hun werk goed doen en het niet afschuiven op de Politie