Weerbericht:
Vrij veel bewolking en van tijd tot tijd (mot)regen, vrijdag meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Overvallers Breskens acht jaar de cel in

Toegevoegd: 20-02-2019, 14.15 uur - Update: 20-02-2019, 19.22 uur
Het vonnis van acht jaar celstraf is conform de eis.
Het vonnis van acht jaar celstraf is conform de eis.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De twee mannen die terecht stonden voor de brute overval op 20 december 2017 op een woning in Breskens zijn daarvoor elk veroordeeld tot acht jaar cel. Het vonnis is conform de eis.

In plaats van de tenlastegelegde poging doodslag op de beide agenten vond de rechtbank poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel bewezen. Daarvoor moeten de twee een schadevergoeding van 1651 euro betalen. Beide mannen zijn bekenden van justitie.

Bij de overval aan de Slikkenburgseweg werd de bewoner door twee mannen mishandeld toen hij met zijn auto thuiskwam. In de woning werd zijn vrouw met een vuurwapen bedreigd en mishandeld. Hun twee kinderen hadden zich verstopt. De overvallers verlieten de woning met wat geld en een horloge en dwongen de gewonde man 6.500 euro af te geven.

Schoten
Doordat op enig moment één van de kinderen 112 kon bellen, werd de politie gealarmeerd. Toen die bij de woning aankwam, stoven de twee overvallers met de auto van het slachtoffer door het hek en ramden ze een politiewagen. De politie loste hierop enkele schoten en de 28-jarige M. kon kort daarna (gewond) worden aangehouden. Hij heeft erkend betrokken te zijn geweest bij de overval.

De 36-jarige A. wist te ontkomen, maar werd later in Uden aangehouden. A. ontkende twee weken terug ook maar iets met de overval te maken te hebben gehad. Hij verbleef naar eigen zeggen die periode zeker niet in Breskens en de kleding die later werd aangetroffen was dan wel van hem, maar zou door zijn huisbaas uit een vorige woonruimte in Nieuwvliet zijn meegenomen.

De betreffende kleding zou M. hebben aangehad tijdens de overval. Een petje dat eveneens van M. was, vertoonde bloedsporen en twee gaten in het petje vertoonden kruitsporen en waren veroorzaakt door politiekogels.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim Welleman (20-2-2019 om 19:24)
Veel te weinig er hadden doden kunnen vallen
Kees (20-2-2019 om 18:41)
Die straf is gezien de impact veel te laag, had van mij 30 jaar of de doodstraf mogen zijn. Nederland is veel te tolerant t.o.v zulk soort gajes. Het zijn net kakkerlakken voor je het weet zit het land er vol mee.
Ben Hekkert (20-2-2019 om 14:33)
Gaten in petje? Slecht gemikt!