Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Aanvaring gevolg van gebrek aan communicatie

Toegevoegd: 20-02-2019, 19.34 uur
De beide schepen liepen schade op maar er raakte niemand gewond.
De beide schepen liepen schade op maar er raakte niemand gewond.
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - De aanvaring dinsdagavond op de Oosterschelde tussen Stavenisse en Ouwerkerk is vermoedelijk het gevolg van het gebrek aan onderlinge communicatie tussen de schippers. Dat zegt de politie.


De botsing gebeurde rond 19.00 uur in het vaarwater Keeten. De 110 meter lange en 12 meter brede Belgische tanker Perseus kwam hier in aanvaring met het Nederlandse binnenvaartschip Olesia (183 meter lang, 14 meter breed). Als gevolg hiervan ontstond bij het containerschip een klein gat in de romp maar dit was boven de waterlijn. De tanker, die benzine vervoerde, had schade aan dek maar volgens de politie was er geen gevaar voor de lading. Bij het ongeluk liep niemand letsel op.

Volgens de politie is de oorzaak van de botsing vermoedelijk het gebrek aan communicatie tussen de beide schippers. “Beide schippers namen aan dat het andere schip een bepaalde koers zou gaan of blijven varen. Ze hebben elkaar daar echter niet over gesproken. Toen later bleek dat de koersen toch anders waren, was het te laat om een aanvaring nog te kunnen voorkomen”, zo stelt een woordvoerder.

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie maakt proces-verbaal op tegen de beide schippers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren