Weerbericht:
Perioden met (mot)regen, in de middag opklarend
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 11 km

Vrachtschip korte tijd vast bij Terneuzen

Toegevoegd: 22-02-2019, 14.39 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Het Deense vrachtschip Primula Seaways is vrijdagmiddag lichtbeschadigd geraakt toen het vastliep op de glooiing bij de ingang van de Buitenhaven in Terneuzen.


Het schip, eigendom van Det Forenede Dampskibs-Selskab (DFDS), voer even voor half één de Westbuitenhaven in toen het op weg was naar Gent (B). Vervolgens liep het 200 meter lange schip door onbekende oorzaak vast. Het schip was echter snel los en is vervolgens via de Westsluis het Kanaal van Gent naar Terneuzen opgevaren.

De politie is na de aanvaring aan boord gegaan van het Rijkswaterstaatvaartuig RWS88. Nadat het schip even later stil was gelegd ter hoogte van de Massagoedhaven, is de RWS88 rond de Primula Seaways gevaren. Op dit moment ligt het vrachtschip nog altijd stil.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Primula Seaways in Zeeland betrokken raakt bij een incident. Begin maart vorig jaar kwam het schip in botsing met containerschip MSC Madrid. Dat gebeurde toen bij de rede van Vlissingen van loods werd gewisseld. Er ontstond destijds flink wat schade.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (22-2-2019 om 16:44)
Een paar jaar geleden heeft een DFDS schip een aanvaring met een der bruggen van de grote sluis gehad, de kapitein raakte hier bij zwaar gewond.
Cookie-instellingen beheren