Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Kleine lekkage bij Verbrugge in Terneuzen

Toegevoegd: 22-02-2019, 17.11 uur
Kleine lekkage bij Verbrugge in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Op het terrein van Verbrugge Terminals aan de Zwedenweg in Terneuzen is vrijdagmiddag een kleine lekkkage ontstaan. De brandweer is ter plekke gekomen en de situatie is onder controle.

Rond 16.20 uur werd gemeld dat tijdens het verplaatsen van een vrachtwagen met tankcontainer een kleine lekkage was waargenomen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland ging het om de stof terpentijn, een hars uit de terpentijnboom. 

De brandweer kwam ter plekke en heeft de zogeheten knevels van de aanwezige mangaten dichtgedraaid. Via een mangat kan iemand. Een mangat is een opening om in de tank te kunnen te kruipen. Rond 17.00 uur gaf de brandweer het sein ‘incident meester’.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750