Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Politie betrapt weggebruikers onder invloed

Toegevoegd: 23-02-2019, 07.37 uur
Politie betrapt weggebruikers onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de Oosterschelderegio meerdere weggebruikers betrapt op het rijden onder invloed.


Een beginnend bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het ademanalyse-apparaat een waarde van 310 Ug/l. Dat is 3,5 keer de limiet van 88 Ug/l die voor beginnend bestuurders geldt.

De politie betrapte ook iemand die onder invloed reed van drugs. Middels een speekseltest bleek het te gaan om THC, de werkzame stof in wiet. Een arts heeft een bloedproef afgenomen. Het bloed is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit zal de exacte waarde THC bepalen.

Naar aanleiding van een 'hit' via het ANPR-kentekenherkenningssysteem werd ook nog een derde automobilist aan de kant gezet. Deze bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan de filatroop (23-2-2019 om 17:57)
Als ze tenminste een geldbuidel hebben willem..hopeloze figuren zijn het die dit doen!
willem (23-2-2019 om 07:51)
de boetes hier voor moeten sterk omhoog. minimaal 500 euro--2de keer 3.000 euro--derde keer auto en rijbewijs vernietigen. ze raken in hun geldbuidel helpt beter.
Cookie-instellingen beheren