Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning Scherpenisse dicht vanwege wietkwekerij

Toegevoegd: 25-02-2019, 09.41 uur
Woning Scherpenisse dicht vanwege wietkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHERPENISSE - Een woning aan het Anna van Burenplein in Scherpenisse is definitief voor drie maanden gesloten naar aanleiding van de vondst van de tweede wietkwekerij in drie jaar tijd.


De politie viel de woning op 27 november binnen. Vervolgens werd binnen een in werking zijnde hennepkwekerij met in totaal 748 wietplanten gevonden. Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde maakte op 21 januari het voornemen bekend de betreffende woning en het bijbehorende erf voor drie maanden te sluiten. Dit besluit is onlangs definitief geworden.

De sluiting vindt plaats op basis van het Damoclesbeleid. Dit is gericht op het tegengaan van drugshandel en geeft burgemeesters de bevoegdheid over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in de betreffende woning handel in drugs plaatsvond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (25-2-2019 om 18:40)
Oke dat is zo maar de haven is geen woning Martin. In elke haven word wekelijks drugs gevonden en zeer zeker ook in Vlissingen. Vaak tussen de bananen uit Columbia. En daar is weinig tegen te doen. Het beste is elke container controleren met drugshonden maar dat kost een kapitaal
Kees (25-2-2019 om 18:34)
Mooi is dat als je een koophuis hebt en je huis word 3 maanden vergrendeld. Dan kan je 3 maanden met je gezin naar een hotel op eigen kosten en je mag 3 maanden niks pakken uit je huis. Alleen de broodnodige spullen mogen mee dus je moet ook kleren kopen. En de aflossing loopt door. Bij een huurhuis word je gelijk op straat gezet en op de zwarte lijst van de corporaties. Kan je in Zeeland, Brabant en Zuid Holland niks meer huren bij de woningbouw aangezien die samen werken.
martin (25-2-2019 om 11:53)
raar eigenlijk dat er een woning 3 maanden word gesloten na vondst van softdrugs en in de haven van vlissenen is al meerdere keren harddrugs gevonden en daar word verder niets aan gedaan
Cookie-instellingen beheren