Weerbericht:
Eerst nog buien in het oosten, vannacht kans op mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Automobilist heeft flink wat cash bij zich

Toegevoegd: 26-02-2019, 15.43 uur
In de auto lag een flink bedrag in bankbiljetten.
In de auto lag een flink bedrag in bankbiljetten.
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Agenten van de Landelijke Eenheid Zuidwest van de politie hebben maandag op de A58 een automobilist aangehouden die flink wat contant geld bij zich had.

De automobilist werd door surveillerende agenten gespot bij de Vlaketunnel. Volgens de politie viel de bestuurder op door zijn rijgedrag. Tijdens de controle die volgde trof de politie naar eigen zeggen veel contant geld aan. Een exact bedrag is niet bekend gemaakt.

De bestuurder is aangehouden op verdenking van witwassen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Justme (27-2-2019 om 09:36)
@ kees... Al heb je 3 miljoen in je kofferbak als jij kan aantonen dat het legaal verkregen is en dat kan aantonen is er niks aan de hand :-)
P (27-2-2019 om 08:49)
@Kees, meestal is expertise van de agenten hier ook doorslaggevend. Kan je aangeven hoe je er aan komt, hoe en wat doe je voor werk, waar ga je naartoe, welk tijdstip is het, sta je bekend bij justitie of de belasting, waar woon je. Etc etc
Klaas (27-2-2019 om 08:10)
@kees, als je het geld kan verantwoorden is er niets aan de hand.
Koos P. (27-2-2019 om 06:55)
@Kees: Je mag zoveel geld bij je hebben als je wil. Of het ook verstandig is, is een tweede. (ivm diefstal of verlies) Wordt je aangehouden door de politie en je kunt geen goede verklaring geven over het bedrag wat je bij je hebt, dan is het een verdachte situatie en neemt de politie het (tijdelijk) in beslag om uit te zoeken hoe het zit.
Kees (26-2-2019 om 18:05)
En wat is het maximale bedrag dat iemand contant bij zich mag hebben? Stel je bent miljonair en hebt 12 miljoen op de bank en je word gepakt met 40.000 cash op zak. Dat is een zakcentje voor hem maar het is verboden denk ik. Vroeger hadden auto dealers ook vaak veel geld op zak als ze een paar auto s verkocht hadden.