Weerbericht:
Helder, morgen zonnig en overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Verwaarloosde honden in beslag genomen

Toegevoegd: 27-02-2019, 10.43 uur
De honden in IJzendijke.
De honden in IJzendijke.
© Foto: Dierenbescherming
Door: Manfred Berrevoets

IJZENDIJKE - Inspecteurs van de dierenbescherming hebben afgelopen week in IJzendijke samen met de politie 25 herdershonden in beslag genomen. De hondenhokken waren zwaar vervuild en een aantal van de honden kampte met gezondheidsproblemen.


De eigenaar fokte voorheen herdershonden, maar hield de honden die hij niet kwijt kon. Met het verstrijken van de tijd hield hij steeds meer honden over waarvoor hij provisorisch houten hokken in elkaar knutselde. Het hout is slecht schoon te houden en de hokken vervuilden. Ook aan ventilatie en frisse lucht ontbrak het in de hondenverblijven.

Een deel van de honden is min of meer ‘gezond’. Enkele honden vertonen echter wel gezondheidsproblemen of hebben last van het zogeheten ‘kennelsyndroom’. Dit is de benaming voor honden die slecht gesocialiseerd zijn en die overal bang op reageren. Ze hebben als pup te weinig prikkels gehad en kunnen daarom slecht omgaan met de buitenwereld.

Al eerder kreeg de eigenaar een waarschuwing. Omdat de inspecteurs en de politie de dierenverblijven in deze slechte staat aantroffen, werd via de Officier van Justitie besloten de honden in beslag te nemen. De honden krijgen de zorg die ze nodig hebben. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen de eigenaar. De rechter besluit wat er met de eigenaar en de honden gaat gebeuren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (28-2-2019 om 07:17)
Hoe kan een mens zover komen om zulke afhankelijk beesten laten verwaarlozen met zon groot aantal wat kan zoiets zo lang duren voor dat er ingegrepen word dat gebeurt van deze dag op de andere toch niet
Joke Stoutjesdijk (27-2-2019 om 17:29)
vreselijk dat men hiermee door mag gaan , arme dieren hopelijk dat deze eigennaar flink word gestraft .
wim (27-2-2019 om 15:23)
eindelijk weggehaald had al veel eerder moeten gebeuren toen hij in walcheren zat de honden zijn vaak vals gemaakt en niet goed verzorgt arme dieren hoop dat ze een betere baas krijgen
Henk (27-2-2019 om 13:02)
Wel de honden hoef men niet terug te brengen want over een jaar zitten er weer honden, en de eigenaar ligt er echt niet wakker van als alles is weggehaald,het was in Biggekerke ook een rotzooi en daar liep ook altijd alles los door elkaar ,maar de Raad Van Beheer had hier al jaren eerder in moeten grijpen. En de dierenbescherming wist erook van!!!! want dit is niet van de laatste tijd .En de dieren bescherming gaat een keertje kijken en zolang er water staat, is het ook voor hen goed . Jammer van de Duitseherders dat ze weer zo worden behandeld en achter gelaten.