Woning gesloten na vondst hennepkwekerij

Toegevoegd: 27-02-2019, 17.39 uur

Woning gesloten na vondst hennepkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

AARDENBURG - Woensdag heeft burgemeester Vermue een drugspand aan de Busschieterstraat in Aardenburg gesloten nadat er een hennepkwekerij is aangetroffen. De woning is voor zes maanden gesloten.

De kwekerij werd op 22 december 2018 ontdekt op een garagezolder. De politie kwam de kwekerij op het spoor na informatie uit een andere strafzaak. Een onderzoek met een warmtecamera bevestigde het vermoeden dat er mogelijk een hennepkwekerij aanwezig is. Dat werd bevestigd nadat agenten de garage zijn binnengestapt.

Op de zolder stonden in een kweekruimte 108 hennepplanten in volle knop. Volgens een berekening zou de oogst 13.978 euro bruto kunnen opleveren. Vermoedelijk was er al eerder geoogst aangezien er in de ruimte enkele droogrekken lagen met daarop nog plantenresten.

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. De aanwezigheid van een hennepkwekerij zorgt voor overlast en maakt de buurt onveilig. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (27-2-2019 om 19:00)
Mooi zo weer een koophuis voor 6 maanden dicht na de vondst van een hennepplantage. Aan de andere kant jammer dat het zo moet door het verrotte bestuur van Nederland. Verkoop mag wel maar teelt is illegaal en bevoorrading door een geheim luikje ook. Dus de politiek heeft dit soort gedrag zelf gecreëerd Beter is net als in veel landen totaal legaliseren, belasting er op heffen en er een normaal bedrijf van maken met controle op de kwaliteit. Net als Canada en Amerika. En Nederland levert aan die landen alle grondstoffen en materialen. Hie krom is het.