Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Aangespoelde dode man is vermiste matroos

Toegevoegd: 28-02-2019, 13.01 uur
Aangespoelde dode man is vermiste matroos
Door: Manfred Berrevoets

WAARDE - De man die op 3 oktober aanspoelde op het strand bij Waarde is een Filipijnse matroos van 47 jaar. Dat meldt de politie op basis van DNA-onderzoek van het Nederlandse Forensisch Instituut.

Direct na de vondst vermoedde de politie al dat het zou gaan om de Filipijnse matroos. Bij de politie van Antwerpen had zich een paar dagen eerder een kapitein gemeld die één van zijn matrozen miste. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut heeft zijn identiteit nu bevestigd.

De stoffelijke resten van de man zijn overgedragen aan zijn familie. Het onderzoek is daarmee ook afgerond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (1-3-2019 om 19:19)
Kees@ ben het niet met U eens. In theorie klopt het allemaal wat U beweerd. Maar aangezien er nogal wat op het bordje van de NFI ligt begrijp ik, dat hoe triest het ook is deze zaak geen prioriteiten heeft of had. Er zijn gewoon belangrijker dingen aan de orde geweest. Gelukkig voor de familie van deze man is nu duidelijk dat hij is overleden en dat zijn lichaam naar huis komt, denk ik.
Kees (28-2-2019 om 18:32)
Oke op 3 oktober spoelt er een lichaam aan. 2 dagen eerder heeft een Filipijnse kapitein gemeld dat hij een bemanningslid mist en de politie verwacht gelijk op 3 oktober dat het deze matroos is en stuurt het lichaam naar het NFI Vervolgens heeft het NFI 5 maanden nodig om even uit te zoeken of het de bewuste persoon is terwijl dat eigenlijk in 2 dagen bekend moet zijn. Oke eventueel DNA opsturen vanuit de Filipijnen kan ook niet zo lang duren en aan boord van het schip hebben ze kleding van de matroos en dus DNA. Belachelijk dat dit zo lang mot duren