Weerbericht:
Zonnig en droog, maar ook sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dronken bestuurder opgepakt na ongeval

Toegevoegd: 02-03-2019, 12.52 uur
Dronken bestuurder opgepakt na ongeval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

NIEUW NAMEN - Vrijdagavond reed een dronken bestuurder op de Kauterstraat in Nieuw Namen een lantaarnpaal uit de grond. Terwijl agenten met de afhandeling bezig waren, werden ze voor hun sokken gereden door een dronken bromfietser, die vervolgens door een zeer behulpzame omstander tot stoppen werd gedwongen.

De politiemeldkamer kreeg rond 20.45 uur een melding dat een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen dat de lantaarnpaal was geknakt en dat een Belgische auto beschadigd was. De bestuurder, een 19-jarige man, had vermoedelijk teveel alcohol gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag was 575 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto werd door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Terwijl de agenten op de Kauterstraat met de behandeling van de aanrijding bezig waren, kregen ze een melding dat een bromfiets met een opvallend rijgedrag richting Nieuw Namen reed. De agenten zagen de bromfiets rijden; dan weer hard remmend, dan weer hard wegrijden. De agenten gaven beiden tevergeefs een stopteken. De man reed door, maar kwam niet ver.

Een zeer alerte omstander gaf de man een duw, waardoor hij viel. Hij kon hierop door de agenten worden aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Nieuw Namen. Ook deze bestuurder had vermoedelijk teveel alcohol gedronken en werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 590 ug/l. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben. Tegen hem worden verschillende processen-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (2-3-2019 om 19:30)
Een zeer alerte omstander geeft de brommer bestuurder een duw. Harstikke goed. Maar waarom geeft een van de agenten deze bestuurder niet een duw(tje) als het stopteken wordt genegeerd?
Taas (2-3-2019 om 19:27)
Houd ze maar vast,tot na de carnaval!!
wim (2-3-2019 om 18:33)
Wat jammer dat er toch weer misbruik gemaakt word van drank te veel op, om dan je eigen denken heeft gevolgd ik rij naar huis wat niet verantwoord is je eigen in verkeer te begeven zo ook niet in de auto en ook niet op een brommer deze mensen horen niet op de wegen dus alles innemen en niet meer terug geven.