Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Paard overleden na beknelling in wildrooster

Toegevoegd: 06-03-2019, 13.27 uur
Het paard is door een dierenarts uit haar lijden verlost.
Het paard is door een dierenarts uit haar lijden verlost.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - In het Vroongebied tussen Burgh-Haamstede en Renesse is vanochtend een paard aangetroffen dat vastzat in een wildrooster. Nadat het dier was bevrijd moest geëuthanaseerd.


De brandweer, de politie en Staatsbosbeheer werden vanochtend rond 08.45 uur geïnformeerd over het paard, dat zich in de buurt van het Biesterveldwegje bevond. Nadat een dierenarts het paard had verdoofd, heeft de brandweer van Burgh-Haamstede het uit zijn benarde positie bevrijd.

Nadat het paard uit de narcose was gehaald, bleek het dier dusdanig ernstig inwendig letsel te hebben dat besloten werd het paard uit haar lijden te verlossen. Volgens de dierenpolitie ging het om een drachtige wilde merrie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (7-3-2019 om 15:22)
Kogel was een stuk goedkoper geweest. En had je vlees nog kunnen gebruiken. Nu wordt het in de duinen gegooid voor de uitgezette raven die staatswanbeheer onder het mom van biodiversiteit daar heeft gedumpt.
EM (6-3-2019 om 14:54)
Zeer triest om te lezen ,respect voor de brandweer en dierenarts !
Cookie-instellingen beheren