Man aangehouden na ongeluk Koewacht

Toegevoegd: 07-03-2019, 10.57 uur

Van een 18-jarige Axelse automobilist is het rijbewijs ingenomen.
Van een 18-jarige Axelse automobilist is het rijbewijs ingenomen.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - De automobilist die vannacht op de vlucht sloeg na een ongeluk in Koewacht, is nog niet getraceerd. De andere bestuurder is aangehouden omdat hij iemand zou hebben bedreigd. De politie spreekt van een wilde achtervolging.

Het ongeluk gebeurde rond 23.55 uur bij de kruising van de Emmabaan, de Eikenlaan, de Wouterij en de Nieuwstraat. “Vermoedelijk reden een Mercedes en een Opel hard achter elkaar aan. De bestuurder van de Mercedes verloor de macht over het stuur, reed een paaltje omver en botste vervolgens tegen een geparkeerde Fiat. De bestuurder van de Opel verloor hierna ook de macht over het stuur. Hij reed tegen een lantaarnpaal aan”, aldus de politie.

Na het ongeluk ging de bestuurder van de Mercedes er te voet vandoor. Van hem ontbreekt nog altijd ieder spoor en volgens de politie wordt daarom onderzoek gedaan naar zijn identiteit. In de Mercedes zat ook een 16-jarig meisje uit Axel. Zij raakte gewond en is door de ambulancedienst onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het meisje is vervolgens op een politiebureau gehoord. De eigenaresse van de Fiat was niet aanwezig toen het ongeluk plaatsvond.

Terwijl agenten bezig waren met de afhandeling van de aanrijding, kreeg de politie een melding dat de bestuurder van de Opel kort voor het ongeluk op de Kanaalkade in Axel iemand bedreigd zou hebben. Hierop werd besloten de 18-jarige Axelse automobilist aan te houden voor bedreiging en het racen/achtervolgen met een ongeval tot gevolg. De man zit nog vast. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Bergingsbedrijf Kuzee heeft twee van de auto’s getakeld, Vermaat heeft de derde wagen afgevoerd. De Mercedes is door de politie in beslag genomen. Rond 01.50 uur was de weg weer vrij. Het politie-onderzoek loopt nog.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniempje (8-3-2019 om 01:33)
Daar betalen wij allemaal voor, hoe dat ook alweer het waarborgfonds vd wegmisbruikers
jose (7-3-2019 om 19:12)
john@ niet zo'n probleem denk ik.De verzekeraar van de Fiat gaat dat verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij, cq dader.
john (7-3-2019 om 12:05)
En wie gaat de schade betalen van dat Fiatje , dat daar geparkeerd stond ?