Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Personen ernstig in problemen op zandplaat

Toegevoegd: 07-03-2019, 16.00 uur - Update: 07-03-2019, 17.08 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Op een zandplaat voor de kust bij Renesse zijn vanmiddag vier personen ingesloten door het opkomende tij. Ze zijn alle vier gered. Eén persoon, een kind, was er ernstig aan toe.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kwamen de vier met hun drie honden rond 13.30 uur vast te zitten. Een half uur later werden een ambulanceteam en een brandweerploeg gealarmeerd. Nog weer later werd opgeschaald naar GRIP1 om zo de hulpverlening goed te kunnen coördineren. Uiteindelijk kwamen zeker zes ambulances ter plekke. Ook werden twee traumahelikopters gealarmeerd.

Rond 15.10 uur meldde de Veiligheidsregio dat alle personen en de honden aan de kant waren gebracht. Op dat moment waren al diverse ambulances ter plekke. De KNRM kwam vanuit Ouddorp naar Renesse met een kusthulpverleningsvoertuig en een snelle boot. De Kustwacht stuurde een reddingshelikopter.

Volgens de politie is één van de honden overleden. Van de vier personen is tot nu toe alleen bekend dat er sowieso één meisje bij betrokken was en dat zij per traumahelikopter is afgevoerd. Zij zou zijn gereanimeerd maar had uiteindelijk toch weer een eigen hartslag. Ook een tweede persoon is volgens de politie per helikopter afgevoerd. Dit slachtoffer zou eveneens zijn gereanimeerd.

Waarschuwingsbord
Het incident vond plaats op het Verklikkerstrand ter hoogte van strandpaviljoen De Zwaluw. Hier zijn al vaker mensen in problemen gekomen en daarom waarschuwt een groot bord bij de duinovergang voor plotseling opkomend water en de kans op drijfzand rondom de zandbank. "Deze maken een tijdige terugkeer soms niet mogelijk", zo is op het bord van de gemeente Schouwen-Duiveland in zowel het Nederlands als het Duits te lezen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mus (8-3-2019 om 14:25)
Theo heeft gelijk .als je niet bekend ben getijden is dit een heel onaangenaame kennismaken. Alle betrokkenen veel sterkte
Plaatselijke bewoner (8-3-2019 om 11:06)
Enorm triest. Jan en vooral Fraggo zijn duidelijk niet bekend met een strand. Fraggo, het is juist fataal geworden voor een vrouw, een hond, en bijna voor een kind juist omdat ze langs de waterlijn liepen. Het strand daar loopt niet egaal af, je wordt ingesloten door het water. Sterkte gewenst aan personen in buurt van Jan en Fraggo om te moeten omgaan met personen met zo'n instelling.
kees (8-3-2019 om 07:08)
@jan: gezien jouw reactie, kan jou het zelfde overkomen. Wat er gebeurt is dat men over het strand loopt en niet in de gaten heeft dat het strand lager wordt en dan weer hoger. Ofwel, men loopt door een droge geul. Zo'n geul kan in heel korte tijd vol lopen. En dan moet je als de wiedeweerga terug naar het strand en niet gaan staan wachten omdat je voeten anders nat worden.
Theo_opnu (7-3-2019 om 20:32)
Wanneer fraggo en Jan hun reactie even terug lezen wetend dat er iemand is overleden.......... schaam jullie!
Fraggo (7-3-2019 om 17:20)
Wat een onverstandige lui toch tegenwoordig. Als het niet in een dierenpark is gaan ze aan aan de kust stunten. Zou ze zeker groot deel van alle onkosten laten betalen. Wat zou dit grapje aan uren materiaal kosten. Alles is we uit de kast getrokken..
jan (7-3-2019 om 16:19)
Hoe stom kun je zijn om zo'n risico te nemen en dan nog met een kind...Kijk eerst het weerbericht en het getij en zie de borden op het strand! Nee, eigenwijs lekker doorgaan natuurlijk want ach, de stroming en het getij en de wind kunnen we wel trotseren. Loop verdikke langs de waterlijn!
Cookie-instellingen beheren