www.hvzeeland.nl

Vrouw overleden na incident strand Renesse

Toegevoegd: 07-03-2019, 19.13 uur - Update: 07-03-2019, 19.27 uur

Vrouw overleden na incident strand Renesse
Door: Roland de Jong

RENESSE - Eén van de personen die vanmiddag bij Renesse ernstig in problemen kwamen toen ze werden verrast door opkomend water, is overleden. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

Rond 13.30 uur kwamen vier personen met hun drie honden vast te zitten op de zandbank van de Verklikkerplaat bij Het Watergat, vlakbij de Hoogenboomlaan. Aanvankelijk werd geen groot alarm geslagen maar toen bleek dat de situatie ernstiger was, werden onder meer een brandweerwagen, zeker zes ambulances, twee traumahelikopters, een reddingshelikopter en een reddingboot opgeroepen.

In eerste instantie werden een vrouw, een jongen en een meisje naar het strand gebracht. Vervolgens bleek echter dat er nog een vrouw ontbrak en hierop werd gezocht met de reddingshelikopter van de Kustwacht en een boot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Tijdens de zoekactie werd de vrouw gevonden en ook zij werd naar de kant gebracht. Zowel het meisje als de vrouw moesten worden gereanimeerd.

Twee van de slachtoffers werden met ambulances afgevoerd. De gereanimeerde vrouw en het meisje werden per traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis. De per helikopter afgevoerde vrouw overleed vanmiddag nog in het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers en is bezig om familie te informeren.

Bij de reddingsactie op het Noordzeestrand werden ook drie honden uit het water gehaald. Eén van de dieren overleed ter plekke. De andere twee honden zijn in een dierenasiel ondergebracht.