Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en een enkele bui, morgen regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Overleden vrouw Renesse is Belgische

Toegevoegd: 07-03-2019, 21.24 uur
Toen duidelijk was hoe ernstig de situatie was, werden flink wat hulpverleners ingezet.
Toen duidelijk was hoe ernstig de situatie was, werden flink wat hulpverleners ingezet.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

RENESSE - De vrouw die vanmiddag overleed na samen met drie anderen ingesloten te zijn geraakt op een zandbank voor Renesse is een inwoonster van het Belgische Vilvoorde. Dat meldt de politie.

Volgens de politie is het slachtoffer een 45-jarige vrouw en was zij samen met een 23-jarige vrouw, een 17-jarige jongen en een 8-jarig meisje op de zandplaat. "De jongen en het meisje komen eveneens uit het Belgische Vilvoorde en zijn met de vrouw afkomstig uit een gezin", zo heeft de politie laten weten.

De vier werden rond 13.30 uur door het opkomende water ingesloten toen zij bij Het Watergat op de zandbank van de Verklikkerplaat liepen. Ze hadden op dat moment drie honden bij zich. Aanvankelijk werd geen groot alarm geslagen maar toen bleek dat de situatie ernstiger was, werden onder meer een brandweerwagen, zeker zes ambulances, twee traumahelikopters, een reddingshelikopter en een reddingboot opgeroepen.

Vermist
Als eerste werden de vrouw uit Renesse, de jongen en het meisje naar het strand gebracht. Vervolgens bleek echter dat de 45-jarige vrouw ontbrak en hierop werd met de reddingshelikopter van de Kustwacht en een boot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) naar haar gezocht. Tijdens deze zoekactie werd de vrouw gevonden en ook zij werd naar de kant gebracht. Zowel het meisje als de vrouw moesten worden gereanimeerd.

De vrouw uit Renesse en de Belgische jongen werden met ambulances afgevoerd. De Belgische vrouw en het meisje werden met traumahelikopters overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw uit Vilvoorde overleed daar vanmiddag. Over de toestand van de andere slachtoffers is niets bekend. Bij de reddingsactie op het Noordzeestrand werden ook drie honden uit het water gehaald. Eén van de dieren overleed ter plekke. De andere twee honden zijn in een dierenasiel ondergebracht.

Waarschuwingsbord
Het incident vond plaats ter hoogte van strandpaviljoen De Zwaluw. Hier zijn al vaker mensen in problemen gekomen en daarom waarschuwt een groot bord bij de duinovergang voor plotseling opkomend water en de kans op drijfzand rondom de zandbank. "Deze maken een tijdige terugkeer soms niet mogelijk", zo is op het bord van de gemeente Schouwen-Duiveland in zowel het Nederlands als het Duits te lezen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750