Gesprongen leiding zet Troelstralaan Goes blank

Toegevoegd: 08-03-2019, 17.38 uur

Omwonenden hadden een uur lang geen of maar beperkt leidingwater uit de kraan.
Omwonenden hadden een uur lang geen of maar beperkt leidingwater uit de kraan.
1
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - In de Troelstralaan in Goes is vrijdagochtend een flinke waterlekkage ontstaan als gevolg van een gesprongen leiding onder het wegdek.

De melding kwam rond 09.30 uur binnen. Als gevolg van het lek hadden aansluitingen in de Troelstralaan en de Robert Schumanlaan en directe omgeving geen of een verminderde waterdruk. Na een uur was de watertoevoer weer hersteld.

De betreffende leiding heeft het in de afgelopen zes jaar al zeker vijf keer begeven. Dit jaar wordt de leiding helemaal vervangen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iemand (9-3-2019 om 00:39)
@kees Dit is een ac leiding ( asbestcement ) gelegd in ongeveer 1960 dit soort leidingen worden al met spoed gesaneerd omdat ze hun beste tijd gehad hebben en zeker met de wortels van de bomen die zich er door heen drukken met het huidige pvc zal dit niet zo snel gebeuren de wortels zullen zich om de leiding gaan groeien want pvc is veel te sterk . Conclusie van dit verhaal is dat de hoofdleiding allang gesaneerd moet zijn en zeker na de 5de x
Kees (8-3-2019 om 20:15)
Inderdaad al voor de 5e keer gesprongen in 6 jaar tijd. Ik vermoed als leek dat het aan de bomen ligt daar en dat de wortels er doorheen duwen. Het lijkt me verstandig om bij vernieuwing al de bomen ernaast weg te halen. Anders groeien de wortels er weer doorheen of duwen ze hem kapot. De oorzaak is echt de bomen daar.