Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Weer alarm om personen op zandbank Renesse

Toegevoegd: 09-03-2019, 13.51 uur
Weer alarm om personen op zandbank Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - Vanmiddag is bij de hulpdiensten alarm geslagen over wandelaars op de zandbank bij het Verklikkerstrand. Donderdag overleed een vrouw nadat zij hier samen met drie anderen was ingesloten door opkomend water. Deze keer liep alles gelukkig beter af.

Rond 13.15 uur werd gemeld dat er weer personen op de zandbank waren terwijl het opkomend tij was. Net als bij het incident eerder deze week werden onder meer de brandweer van Renesse en de KNRM-reddingboot van het station Ouddorp opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de politie konden de mensen deze keer op tijd gewaarschuwd worden en bleef iedereen ongedeerd.

Het incident vond net als donderdag plaats ter hoogte van strandpaviljoen De Zwaluw. Hier zijn al vaker mensen in problemen gekomen en daarom waarschuwt een groot bord bij de duinovergang voor plotseling opkomend water en de kans op drijfzand rondom de zandbank.

De gemeente Schouwen-Duiveland liet gisteren in een interview met Omroep Zeeland weten te onderzoeken of nog aanvullende preventiemogelijkheden genomen kunnen worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (11-3-2019 om 15:22)
Ja-Ja@ Of die borden nu geel of rood zijn maakt denk ik niet uit. Ik vind dat het bord heel erg duidelijk is. Mensen zijn geneigd om het gevaar van de zee te onderschatten. Welke maatregelen je ook neemt er zullen altijd mensen zijn die het negeren. Als voorbeeld; Kijk in het verkeer maar eens om je heen.(niet te lang want je moet opletten.) De sneer die U geeft naar de KNRM en de gemeente Renesse vind ik zeer ongepast.
Ja-Ja (10-3-2019 om 06:41)
De borden met de waarschuwing moeten niet geel maar ROOD zijn Veel mensen weten niet eens wat een zandbank is en het gevaar daar van. Deze moeten duidelijker ,zeker voor nietsvermoedelijke wandelaars. Verder moeten er WEBCAMS geplaatst worden. Zie op Texel Paal 9 en Paal 17.Dat kan wel. Wel direct ingrijpen en niet wachten.Controle bij VLOED en EB.Ook in de winter maanden. Natuurlijk wil iedereen zijn handen in onschuld wassen. Er zijn echt wel personen bij de KNRM en gemeente Renesse die daar tijd voor hebben.
ukkepuk (9-3-2019 om 20:23)
verschrikkel om weer te lezen dat er mensen daar weer op het nippertje zijn gered. Wat een stelletje "klunsen" die als ramptoeristen eens gaan kijken wat er gebeurt is afgelopen dagen. Hopelijk wordt er nu eens op de waarschuwingsborden gezet wat het kost om je te redden en hopelijk wordt het per wet geregeld dat deze kosten op deze personen die alle waarschuwingen in de wind slaan zelf voor de kosten opdraaien. Dus laat iedereen zelf voor de kosten opdragen en hoop dat ze deze kosten niet kunnen verhalen op hun reisverzekering. Neem zelf je verantwoording en denk niet als er wat gebeurt dan wordt ik wel "gratis" gered door de knrm of de knbrd. Aan ramptoeristen zoals vanmiddag hebben we niks.
lambik333 (9-3-2019 om 18:07)
tsja sorry.....zal ik dan maar zeggen....LOMP....
Moeder (9-3-2019 om 17:38)
Mensen zijn hardleers....
mar (9-3-2019 om 14:31)
word tijd dat er boetes uitgedeeld worden want waarschuwingsborden staan er niiet voor jan met de korte naam....wie niet lezen of luisteren wilt moet ook maar eens niet flink uitwaaien maar diep in de buidel tssten...of een zandbankverbod gaan aanstellen