Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer alarm om personen op zandbank Renesse

Toegevoegd: 09-03-2019, 13.51 uur
Weer alarm om personen op zandbank Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - Vanmiddag is bij de hulpdiensten alarm geslagen over wandelaars op de zandbank bij het Verklikkerstrand. Donderdag overleed een vrouw nadat zij hier samen met drie anderen was ingesloten door opkomend water. Deze keer liep alles gelukkig beter af.


Rond 13.15 uur werd gemeld dat er weer personen op de zandbank waren terwijl het opkomend tij was. Net als bij het incident eerder deze week werden onder meer de brandweer van Renesse en de KNRM-reddingboot van het station Ouddorp opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de politie konden de mensen deze keer op tijd gewaarschuwd worden en bleef iedereen ongedeerd.

Het incident vond net als donderdag plaats ter hoogte van strandpaviljoen De Zwaluw. Hier zijn al vaker mensen in problemen gekomen en daarom waarschuwt een groot bord bij de duinovergang voor plotseling opkomend water en de kans op drijfzand rondom de zandbank.

De gemeente Schouwen-Duiveland liet gisteren in een interview met Omroep Zeeland weten te onderzoeken of nog aanvullende preventiemogelijkheden genomen kunnen worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ap (9-3-2019 om 14:31)
Ik hoop dat deze personen (en die van gisteren én allen die nog gaan volgen) een fikse rekening gepresenteerd krijgen voor de inzet van de hulpdiensten. Wie besluit maling te hebben aan alle waarschuwingen en borden, moet daarvoor zelf maar op de blaren zitten
Cookie-instellingen beheren