Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Zoekactie opvarende schip nog gaande

Toegevoegd: 09-03-2019, 19.13 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Op de Westerschelde bij Borssele wordt nog altijd gezocht naar de vermiste opvarende van het binnenvaartschip dat daar vanmiddag zonk.


Rond 15.20 uur werd gemeld dat het schip, dat op dat moment in de monding van de Sloehaven lag, water maakte. Het schip vervoerde zand en was al snel volledig onder water verdwenen. Volgens Omroep Zeeland gaat het om de 'Cardium', afkomstig uit Rilland. Het voer volgens de Veiligheidsregio Zeeland van Hansweert naar Vlissingen.

Na de melding werd een grote hulpverleningsactie op touw gezet. Eén van de aanwezige schepen wist een mannelijke opvarende aan boord te nemen en naar de wal te brengen. Dit slachtoffer is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Lange tijd stonden nog twee ambulanceteams en een traumahelikopter stand-by maar deze zijn tegen 18.00 uur allemaal vertrokken.

Op dit moment wordt wel nog steeds naar de vermiste man gezocht. Tot het donker wordt, wordt gezocht rondom het schip en in de omgeving. "Vanwege de sterke stroming kan er op dit moment vanwege veiligheidsredenen niet in het schip worden gezocht. Om 22.00 uur is het laag water. Dan wordt bepaald of er een poging kan worden gedaan om in het schip te zoeken naar de vermiste persoon", zo laat de Veiligheidsregio weten.

In de loop van de middag spoelden de eerste onderdelen van het schip aan. Ook inventaris spoelde aan. Omstanders hebben samen met de politie diverse zaken veiliggesteld en onderdelen op de dijk gelegd. De politie roept mensen op om aangetroffen persoonlijke spullen naar het dichtstbijzijnde politiebureau te brengen.

Over de oorzaak van het incident is overigens nog niets bekend. Ook is nog geen zicht op wanneer de berging van het schip plaats zal gaan vinden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (10-3-2019 om 06:22)
Deze schepen ,als ze vol met zand zijn, liggen erg laag in het water. Dan gaan varen met harde wind en hoge golfslag is om problemen vragen. De schipper zal een goede uitleg moeten geven. [De rede zal vermoedelijk geld zijn] Erg dat er iemand is overleden. P.s Er zijn meerdere ongelukken met dit soort zandvervoer gebeurt.
Cookie-instellingen beheren