Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jaar cel geëist voor inrijden op agenten

Toegevoegd: 12-03-2019, 19.50 uur
Jaar cel geëist voor inrijden op agenten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk heeft dinsdag in Middelbrug bij verstek twaalf maanden celstraf geëist tegen de 36-jarige R. H. uit Goes. H. word verdacht van poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel op twee politieagenten in de avond van 22 december 2014.

Tijdens een controle op illegaal vuurwerk werd de auto met H. tot stoppen gedwongen. Tijdens die controle ging hij er vandoor, keerde op de A58 en ging er spookrijdend richting Bergen op Zoom vandoor. De politie zette de achtervolging in, raakte hem kwijt en troffen H. en zijn auto later aan op de Grensweg bij Rilland Daar zou H. zijn ingereden op de agenten.

De auto van H. werd later aangetroffen in het havengebied van Antwerpen. De eerdere verdenking 'poging doodslag liet Suijkerbuijk vallen, omdat de snelheid waarschijnlijk te laag was geweest om tot een dodelijk letsel te leiden.

H.. verblijft momenteel in Brazilië en liet weten geen geld te hebben om de rechtszitting bij te wonen. Volgens H.'s raadsman Mark Dunsbergen, zou H. moeten worden vrijgesproken van de tenlastegelegde geweldsdelicten. Zo was het volgens hem niet duidelijk of de auto die in eerste instantie op de A58 werd gecontroleerd dezelfde was geweest op de Grensweg bij Rilland en uiteindelijk in Antwerpen werd aangetroffen. Evenmin kon volgens Dunsbergen worden vastgesteld of het nu echt wel H. was geweest die achter het stuur had gezeten. De uitspraak is op 26 maart.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (14-3-2019 om 17:41)
1 jaar voor poging tot doodslag? Ik dacht overigens dat geweld tegen agenten dubbel bestraft zou worden maar niet dus.
Heisenberg (14-3-2019 om 14:57)
4 jaar te weinig