www.hvzeeland.nl

Integrale verkeerscontrole in havengebied

Toegevoegd: 14-03-2019, 19.09 uur

Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - De politie en Belastingdienst hebben donderdag een verkeerscontrole gehouden op de Ritthemsestraat bij Ritthem.

Tussen 08.00 en 15.00 uur zijn er 61 voertuigen en bestuurders gecontroleerd. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven en de Belastingdienst heeft een voertuig in beslag genomen in verband met een opeenstaande belastingschuld.

De politie deelde onder andere bekeuringen uit voor het rijden zonder een autogordel en het rijden met een losliggende lading. Daarnaast kreeg een bestuurder die seinde met zijn lichten om anderen te waarschuwen voor de controle een bekeuring. Een bestuurder van een auto en van een bromfiets bleken niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. Een bromfiets die 23 km/h te hard reed werd op de bom geslingerd. Ook een automobilist die met 39 km/h de maximum snelheid overschreed kwam er niet van af met een waarschuwing.

Tot slot zijn er waarschuwingen gegeven aan tractorbestuurders omdat hun voertuig niet voorzien was van een afgeknotte driehoek. Een tractorbestuurder met een gladde band van een aanhangwagen kreeg wel een bekeuring. Uit de afgenomen blaastesten bleek dat geen van de bestuurders te veel alcohol had gedronken.