www.hvzeeland.nl

Grote brand aardappelschuren Heinkenszand

Toegevoegd: 14-03-2019, 19.57 uur - Update: 14-03-2019, 22.46 uur

Grote brand aardappelschuren Heinkenszand
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Aan de Boerendijk bij Heinkenszand is donderdagavond een grote brand uitgebroken. Er zijn twee schuren vol aardappelen door de brand verwoest.

De eerste melding over de brand kwam rond tien over zeven binnen. De rookontwikkeling was zo groot, dat bewoners van het dorp gewaarschuwd werd om binnen te blijven. Er raakte niemand gewond.

De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te blussen. Omdat de schuren bij aankomst van de brandweer al volledig in brand stonden is er ingezet om overslag naar het naastgelegen woonhuis te voorkomen.

Om 20.20 uur is er opgeschaald naar een GRIP1 en is er in de omgeving een NL-Alert verzonden. Tijdens het blussen van de brand waren er regelmatig harde knallen te horen. Volgens de Veiligheidsregio waren dit waarschijnlijk tractorbanden die zijn ontploft. Meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving metingen gedaan. Er zijn in de rook geen gevaarlijke concentraties gemeten op leefniveau.

Volgens de brandweer moeten beide loodsen al verloren worden beschouwd. Door de afnemende rook is rond 22.30 uur een Stopbericht via NL-Alert verzonden in de omgeving Heinkenszand. Er zal nog geruime tijd moeten worden nageblust.