www.hvzeeland.nl

Gemaskerde mannen overvallen juwelier

Toegevoegd: 16-03-2019, 18.32 uur

Door: Manfred Berrevoets

SINT-MAARTENSDIJK - Vrijdagavond hebben twee gemaskerde mannen een poging gedaan om een juwelier annex kantoor boekhandel op de Markt in Sint-Maartensdijk te overvallen. Daarbij is gedreigd met een vuurwapen.

De mannen lopen omstreeks 19.50 uur de winkel binnen. Eén van hen blijft bij de deur staan terwijl de tweede man tot achter de toonbank loopt. Op dat moment is alleen de eigenaresse in de zaak. Haar echtgenoot komt echter op het rumoer in de winkel af en roept de mannen aan.

De man achter de toonbank schrikt hiervan en richt een vuurwapen op de eigenaar. Beide rovers houden het daarna voor gezien en vluchten zonder buit de zaak uit. Nadat de politie is gewaarschuwd wordt de omgeving afgezocht naar de daders. Deze zijn nog niet gevonden. Ook is een buurtonderzoek gehouden.

Op camerabeelden is in de omgeving van de Markt een rennende man te zien. Hij is mogelijk één van de verdachten. Op dat moment rijden ook twee fietsers voorbij. De politie wil graag in contact komen met deze mensen. Mogelijk hebben zij iets gezien wat kan helpen bij het onderzoek. .