Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 32 km

Drugslab ontdekt in Philippine, één aanhouding

Toegevoegd: 17-03-2019, 15.06 uur
In de loods is een grote hoeveelheid chemicaliën gevonden.
In de loods is een grote hoeveelheid chemicaliën gevonden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

PHILIPPINE - Zaterdagmiddag is in een vrijstaande loods langs de Dijckmeesterweg in Philippine een drugslab in aanbouw aangetroffen. Er is één verdachte aangehouden.


Onlangs is bij de recherche informatie binnengekomen dat er in de loods mogelijk synthetische drugs is opgeslagen. Vervolgens is in de loods en de nabijgelegen woning een onderzoek ingesteld. In de loods is een grote hoeveelheid chemicaliën gevonden, waarvan bekend is dat deze gebruikt worden voor het maken van synthetische drugs.

In een aparte opbouwruimte in het achterste gedeelte van de loods is men duidelijk voorbereidend bezig geweest om een drugslab te installeren. Deze is inmiddels ontmanteld. De verdachte, een 58-jarige man uit Arnhem, is voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Hij zit nog vast. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het afgelopen jaar is er in Zeeuws Vlaanderen op verschillende plaatsen chemisch afval gedumpt waarvan aangenomen wordt dat deze afkomstig is van illegale drugs laboratoria. Door de recherche wordt onderzoek gedaan of er een relatie bestaat tussen deze dumpingen en de locatie in Philippine.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (18-3-2019 om 23:33)
Dit zal nog wel even zo blijven want op het moment er iemand een loods of grote schuur verhuurd en de sloten worden als eerste vervangen zodat de eigenaar er niet meer in kan en er rijden auto,s af en aan zit er al een luchtje aan en dat is overal het geval. Dus bij een pand wat bij de jaarlijkse meterstand veel meer stroom te gebruiken dan het jaar ervoor moet de energiemaatschappij direct ingrijpen en controleren terplaatse.want ook bij een drugslab is net als bijn een hennepplantage meer stroom nodig. maar deze gasten willen de schuur wel huren maar niet kopen want het is altijd maar voor tijdelijk.
Hans Grimbergen (18-3-2019 om 12:55)
Het besef dat je er mensen mee kan schaden is bij deze niet van toepassing. Ook kinderen kunnen van deze troep het slachtoffer worden, HET ZAL JE KIND MAAR WEZEN. Het beleid in dit land is te soft. Er zijn genoeg landen in de wereld waar je de doodstraf krijg voor deze praktijken, daar denkt men nog eens goed na om er aan te beginnen. Ik wil niet zeggen dat we ze dan moeten veroordelen tot de dood straf. Maar een gepaste straf van minimaal 20 jaar lijkt mij ook wel een afschrikkende werking te hebben. Maar ja Nederland is voor deze gasten een acceptabel risico met hooguit een taakstrafje of een veroordeling van misschien een jaar. Dus zolang dit nog zo blijft zal het woord drugslab nog vaak te horen zijn in de media.
wim (18-3-2019 om 06:57)
Ja dit is zeker een zeer goede vangst en gelukkig een aan houding en wie weet wat er nog meer naar buiten komt.
Cookie-instellingen beheren