Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Brand onder bibliotheek in Middelburg

Toegevoegd: 17-03-2019, 23.50 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De brandweer is zondagavond uitgerukt voor een brandmelding bij de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg.

Het automatische brandmeldsysteem van het pand ging rond 21.45 uur af waarna de brandweer uitrukte. Toen deze ter plaatse kwam was er een lichte rookontwikkeling bij de parkeergarage te zien en werd er een brandlucht geroken. Omdat de brandhaard niet direct kon worden gelokaliseerd en het een groot pand betrof is er opgeschaald naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een ladderwagen kwamen ter plaatse.

Rond 22.40 uur werd er een kleine brandhaard gevonden in de overdekte parkeergarage. In de bibliotheek was geen sprake van brand, alleen wat rookontwikkeling in het souterrain. Om de brand te blussen heeft de brandweer een deel van het plafond verwijderd. De smeulende delen zijn geblust. Om 22.55 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De politie is ter plaatse geweest omdat er mogelijk sprake is van brandstichting.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750